Fotoreportage van de Schouwen/Duiveland

De woningen langs de Zierikzeestraat werden allemaal gesloopt. Er voor in de plaats kwamen eengezinswoningen en een complex van 80 woningen voor 55+ers. Andries Haak, die op de hoek van de Zierikzeestraat en de Slinge in een flatwoning woonde, legde met foto’s het sloop- en bouwproces vast. In 20?? werden de woningen opgeleverd. Een commissie met dagburgemeester, Mario Bosch, erin vond de door de familie Van Weenen voorgestelde naam Schouwen Duiveland zeer toepasselijk. Alle straten in de buurt zijn vernoemd naar plaatsen op Schouwen Duiveland. Bovendien wordt het eiland doorsneden door een kanaal met Schouwen aan de westelijke kant en Duiveland aan de oostkant. Dat wordt weerspiegeld in dit unieke bouwproject.

Bekijk de video van de fotoreportage:

Dit vind je misschien ook leuk...