Start campagne Pendrecht Aardgasvrij

Op zaterdag 23 maart om 13.00 uur ging de campagne Pendrecht Aardgasvrij van start. Het promotieteam was aanwezig op Plein 1953 en stond buurtbewoners te woord.

Alle bewoners van Pendrecht hadden in aanloop naar de 23e al een brief thuisgekregen met informatie en ook om alvast na te kunnen denken over eventuele vragen. Het promotieteam heeft op het Plein de inloopmiddag onder de aandacht gebracht met een leuke, milieuvriendelijke houten soeplepel. Om 13.00 uur gingen de deuren van Vitaal Pendrecht open en werd het meteen al een drukte van belang.

Onder het genot van een heerlijk kopje soep brandden bewoners los met hun vragen en dat waren er heel veel. De bedoeling is om energiecoaches te werven die bewoners gaan helpen met ideeën om energie te besparen. Deze energiecoaches krijgen een korte, gratis cursus waarin ze alles leren wat ze nodig hebben om buurtbewoners te helpen. Hoe kun je bijvoorbeeld door vaak kleine aanpassingen je energierekening verlagen? En hoe breng je dat over aan bewoners?

Er is ook al een kinderteam. Ook zij gaan hieraan meedoen en krijgen net als de volwassenen ook een cursus om hun leeftijdgenootjes hiervan bewust te maken. De start is gemaakt en zoals verwacht leeft het in de wijk. Bewoners gingen ook met elkaar in gesprek en maakten vaak individuele afspraken met de verschillende partijen waar de gemeente mee samenwerkt om er thuis of in een ruimte van Vitaal Pendrecht nog eens rustig over van gedachten te kunnen wisselen.

Op zaterdag 13 april is er een herkansing van 13.00 tot 15.30 uur. U bent van harte welkom bij Vitaal Pendrecht, Plein 1953 nr. 192.

Dit vind je misschien ook leuk...