Culturele certificatenuitreiking deelnemers taalcursus

Voor de tweede keer dit jaar zijn er certificaten uitgereikt voor deelnemers van de Nederlandse taalcursus. Na een half jaar erg hard werken, werden de deelnemers tijdens de uitreiking in het zonnetje gezet met een mooi cultureel programma.

Taal leren is niet alleen weten waar de d’s en de t’s moeten staan. Het gaat om ook je woordje te kunnen doen in de praktijk. Muziek kan daarbij helpen en kan spanning, schaamte of verlegenheid wegnemen. Je kan opgaan in een groep en je gedachten even stilzetten. Om deze gedachte kracht bij te zetten, was sopraan Waldin Roes uitgenodigd voor een muzikale afsluiting van het afgelopen half jaar.

Optreden Waldin Roes
Met een optreden van Operette Internationaal kreeg Waldin Roes de stemming er goed in. Taalcursus deelnemer Rita Niks-De Lima is van Braziliaanse afkomst en woont al jaren in Nederland. Zingen is haar passie en op de uitnodiging van Waldin om iets te zingen, ging ze graag in. Ze koos voor ‘Quanta na mera’; een vrolijk lied waarbij niemand stil kan blijven zitten. Al snel werd er dan ook meegezongen.

 
De deelnemers hebben het als een cadeautje ervaren, omdat het als verrassing gebracht werd. Als je begint over operette, dan schieten veel mensen meteen in de weerstand of blijven helemaal weg. Met alle deelnemers werd het in de aula van Vitaal Pendrecht één groot feest.

Muziek de Taal van je Hart
Wilt u een indruk krijgen van het werk van Waldin Roes? Kijkt u dan onderstaand filmpje dat is gemaakt in de centrale bibliotheek met de voorstelling: Muziek de Taal van je Hart.

 

Wie weet is er volgend jaar een nieuwe groep die zijn taalcursus afsluit. In dat geval komt Waldin graag nog een keer terug!

Dit vind je misschien ook leuk...