Werkbezoek project Aardgasvrij Pendrecht

Afgelopen zaterdag 30 maart hebben wethouder Kurvers en mevrouw Maria Molenaar, directeur van Woonstad Rotterdam, een werkbezoek aan het project aardgasvrij Pendrecht gebracht. Onderdeel was een persmoment voor de gehele wijkaanpak aardgasvrij Rotterdam.

Hierbij een impressie van dit gevarieerde en zonnige bezoek.

Pendrecht Aardgasvrij

In 2030 wordt Pendrecht aardgasvrij. Dat betekent dat we straks geen geiser, CV-ketel of gasfornuis meer hebben, maar onze huizen anders verwarmen en elektrisch koken. In 2050 willen we in Nederland geen aardgas meer gebruiken. In Rotterdam worden de komende jaren al vijf gebieden aardgasvrij. Pendrecht is één van die eerste wijken. De gemeente heeft onderzocht dat een aansluiting op stadsverwarming het goedkoopste alternatief is. In 2020 ontvangen woningeigenaren ten zuiden van de Slinge daarom een aanbod om op stadswarmte aan te sluiten, in 2021 de eigenaren ten noorden van de Slinge.

Inloopdagen en informatiekraam

Om bewoners verder te informeren, organiseert de gemeente twee inloopavonden.  De eerste is reeds geweest, maar de tweede vindt plaats op zaterdag 13 april, van 13.00 tot 15.30 uur bij Vitaal Pendrecht op Plein 1953. Bewoners van Pendrecht kunnen hier terecht met hun vragen, zorgen en tips. Ook staat de gemeente op 11 mei op het Lentefeest met een informatiekraam.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...