Appeltjes van Oranje

“De campagne Vitaal Pendrecht werd voorgedragen voor een Appeltje van Oranje in 2009. Vooral het openstaan voor vitale initiatieven van alle bewoners werd belangrijk gevonden. In Leiden vond de presentatie en verdediging van Vitaal Pendrecht plaats.
De campagne viel niet in de prijzen, maar werd wel vermeld en kreeg een standaard bijdrage van € 2500,00. Vertegenwoordigers van Vitaal Pendrecht werden uitgenodigd op Paleis Noordeinde, waar de prijsuitreiking op 12 mei 2009 gedaan werd door Koningin Beatrix. Zij ontwierp het Appeltje van Oranje. Willem Alexander en Máxima waren er ook. Máxima hield een inleiding als beschermvrouwe van het Oranjefonds over het belang van bewonersinitiatieven en dat de druppel die uiteindelijk de steen uit zal hollen. Jacques Wallage hield als voorzitter van de keuzecommissie een toespraak over de kwetsbaarheid van de samenleving in deze gepolariseerde tijd.
Bien Hofman overhandigde Máxima een doos met artikelen en berichten uit Pendrecht. Zij nodigde de prinses uit om een keer een college van de Pendrecht Universiteit bij te wonen.

Dit vind je misschien ook leuk...